Nieuws

Vrienden Cultuur Prijs 2017

Eind september heb ik in Tilburg de Vrienden Cultuur Prijs 2017 gewonnen. Dit concours werd voor de 7e keer gehouden en stond open voor studenten uit conservatoria in Nederland en België. Hieruit volgt een solo recital op 6 mei 2018.

 

DSC_6300.JPG

 

Nieuwe vleugel

Met veel dank aan Stiching Eigen Muziekinstrument heb ik een geweldig instrument kunnen aanschaffen. Een Yamaha C5 uit 1981 waar ik momenteel met ontzettend veel plezier op kan studeren!

Voor mijn verhaal over de zoektocht: http://www.stichtingeigenmuziekinstrument.nl/michel-xie-vleugel/

 

yamaha

 

IKA Murrhardt

Van 31 augustus tot en met 14 september heb ik masterclasses gevolgd tijdens de Internationale Klavierakademie in Murrhardt, Duitsland. Ik kreeg daar samen met 35 andere jonge, internationale pianisten, de gelegenheid om samen te werken met Pascal Devoyon, Felix Gottlieb en Lilya Zilberstein. Het was een geweldige ervaring om zo lang in een afgelegen dorpje terug te trekken en alleen maar bezig te zijn met piano en muziek. En dat ook nog eens in het bijzijn van inspirerende mensen!

murrhardt

 

Orlando Festival, Kerkrade.

Inmiddels voor de 3e keer naar het Orlando Festival. Dit keer met Trio Tempestoso! We spelen werken van Beethoven, Mendelssohn en Dvořák. Er staan in ieder geval al twee concerten gepland in Maastricht en Heerlen (zie agenda). www.orlandofestival.nl

Trio Tempestoso

 

CIMA Festival, Italië

Dankzij het Prinses Christina Concours, mochten wij (Laura, Jelmer en ik) een concert geven tijdens het CIMA Festival in het prachtige Porto Ercole, Italië. Het was een sfeervol openluchtconcert, in het bijzijn van Prinses Christina!

Italie

CIMA2

 

Ferrara International PIano Festival

Zeer inspirerende lessen gehad van Maestro Paul Badura-Skoda tijdens het Ferrara International Piano Festival!

Ferrara

Ferrara2

 

Canto Ostinato

Twee bijzondere concerten tijdens de Leidse Hofjesconcerten. Al liggend luisteren naar Canto Ostinato van Simeon ten Holt in de pianozaak van Emile van Leenen!

Canto Ostinato