Activiteiten


KAMERMUZIEK

Michel heeft een passie voor samenspelen en is daarom zeer actief op het gebied van kamermuziek. Hij heeft in diverse bezettingen gespeeld en heeft velen begeleidt op concerten en concoursen. Met het Corsini Trio (bestaande uit Laura Lunansky, viool en Jelmer de Moed, klarinet) is hij in de zomer van 2014, op uitnodiging van Prinses Christina, naar Italië afgereisd om daar een concert te geven tijdens het CIMA-festival in Monte Argentario.

Naast kamermuzieklessen op het conservatorium, heeft hij masterclasses gevolgd tijdens het Orlando Festival in Kerkrade. Tevens heeft hij gespeeld tijdens de Internationale Kamermuziekfestivals in Den Haag en op Schiermonnikoog.

CLASSIC EXPRESS

Sinds 2013 is Michel vaste presentator in de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours. De Classic Express rijdt langs basisscholen om jonge kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek. Middels verschillende impulsen zoals licht, kleuren, beelden, en een verhaal en luisteropdracht wordt de kracht van de muziek extra versterkt.

Zie ook: http://www.classicexpress.nl

MARTINU PROJECT

In samenwerking met het Prinses Christina Concours, zal Michel in het cursusjaar 2014-2015 een interdisciplinair project organiseren. In de Classic Express heeft hij zelf kunnen ervaren dat verschillende prikkels, de muziek kunnen versterken. Uitgaande van dit idee heeft hij het Martinu-project gestart om met een verhaal en vijf dansers een muzikale voorstelling neer te zetten. Het stuk ‘La Revue de Cuisine’ van Bohuslav Martinů is hier uiterst geschikt voor. Eén voorstelling staat in ieder geval al gepland tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours op 26 april 2015 in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Het Martinu-Ensemble bestaat uit prijswinnaars van het concours en dansstudenten van de AHK:

Laura Lunansky, viool
Pieter de Koe, cello
Jelmer de Moed, klarinet
Mechtild Drop, trompet
Thomas Dulfer, fagot
Michel Xie, piano

Vera Goetzee, dans
Yoko Haveman, dans
Patrick de Haan, dans
Roman Brasser, dans
Youp Scheffer, dans

Elsbet Remijn, vertelster

Huib Ramaer, regisseur